Ga terug
+ servings
Kippendijen met venkel en druiven. Wil je eens iets makkelijks maar toch iets bijzonders serveren? Maak dan deze heerlijke traybake.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 45 minuten
Totale tijd 55 minuten
Gang Hoofdgerechten, Makkelijke maaltijd
Keuken Italiaans
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 4 kippendijen
  • ½ tl gerookte paprikapoeder
  • peper en zout
  • olijfolie
  • 2 venkelknollen
  • 400 gr druiven*
  • 250 ml kippenbouillon
  • 2 el honing

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een ovenschaal in met een beetje olie.
  • Dep de kippendijen droog en bestrooi ze met gerookte paprikapoeder, peper en zout. Bak de kippendijen aan beide kanten goudbruin in een bakpan met een lepel olijfolie.
  • Snijd ondertussen de venkel in hele dunne plakken (houd het groen achterwege voor garnering). Leg de venkel in de ovenschaal en bestrooi met een beetje peper en zout.
  • Verdeel de helft van de druiven over de venkel en giet hier twee eetlepels olie over. Haal de kippendijen uit de bakpan en leg ze op de venkel en druiven.
  • Schenk de bouillon in de traybake en lepel de honing erover. Verdeel dan de rest van de druiven erover.
  • Zet de schaal in de oven en laat dit ongeveer 40-45 minuten roosteren tot de kip gaar is, de venkel zacht geworden is en de druiven gekarameliseerd zijn. Haal dan uit de oven.
  • Schep alles op een schaal of borden en giet het vocht in een bakpan. Breng aan de kook en laat dit tot de helft inkoken.
  • Haal de pan van het vuur en lepel de saus over de kip en serveer het dan.