Ga terug
+ servings
Kippendijen in bruin bier gestoofd. De kip wordt in een pan in het bruin bier gestoofd in de oven, een lekker krokant korstje en mals kippenvlees eronder.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 50 minuten
Totale tijd 1 uur
Gang Hoofdgerechten
Keuken Nederlands
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 4 kippendijen
  • 1 tl chilipoeder
  • peper en zout
  • 1 el olijfolie
  • 1 el roomboter
  • 1 ui
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 tl gehakte rozemarijn
  • 200 gr beukenzwammetjes
  • 330 ml bruin bier
  • 1 kippenbouillonblokje
  • 1 el mosterd
  • 1 el tomatenpuree

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Bestrooi de kippendijen met chilipoeder, peper en zout.
  • Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Snijd de beukenzwammetjes van de voedingsbodem.
  • Verhit een gietijzeren pan met de olijfolie en boter. Bak hierin de kippendijen rondom goudbruin aan in 2 minuten. Haal ze dan uit de pan.
  • Bak de ui en knoflook met rozemarijn nu aan in dezelfde pan en voeg dan de paddenstoelen toe en bak ze even mee.
  • Giet het bier erbij en verkruimel het bouillonblokje hierboven en meng de mosterd en tomatenpuree erdoor.
  • Breng het aan de kook en als het bouillonblokje opgelost is, leg je de kippendijen met de velzijde naar boven in de pan.
  • Zet de pan in de hete oven en laat dit ongeveer 30-45 minuten erin staan tot de kip gaar is.
  • Haal de pan dan uit de oven en serveer het met een lekkere puree.