Kippenbouten met harissa en sinaasappel. Kip gemarineerd in een marinade van harissa, honing en sinaasappel geeft een heerlijke zoete en sticky en kip.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 45 minuten min
Totale tijd 55 minuten min
Gang Hoofdgerechten
Keuken Midden Oosten
- ½ sinaasappel
- 1 el harissa
- 2 el honing
- 2 teentjes knoflook
- 1 el knoflookolie
- 4 kippenbouten
- 4 takken koriander
Rasp de schil van de halve sinaasappel en pers deze dan uit. Doe het sap in een grote ovenschaal en meng er de harissa, honing, geraspte knoflook en knoflookolie erdoor.
Voeg de kippenbouten toe en wentel ze door de marinade. Dek de schaal dan af en laat de kip een nacht hierin marineren.
Haal de kip een uur voordat deze de oven ingaat uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen.
Verwarm de oven op 200°C en zet de ovenschaal met de kippenbouten in de hete oven en laat dit ongeveer 45-50 minuten in de oven roosteren tot ze gaar zijn.
Haal de kippenbouten uit de oven en garneer met korianderblaadjes.