Kippenbout met appel cidersaus. Dit recept van kip met appel is heerlijk om in het najaar te maken als de appels net geplukt zijn.
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Bereidingstijd 45 minuten min
Totale tijd 1 uur uur
Gang Hoofdgerechten
Keuken Nederlands
- 4 kippenbouten
- peper en zout
- 1 klont roomboter
- 1 rode ui, in dunne ringen
- 1 teentje knoflook, geraspt
- 2 rode appels (bv Elstar)
- 1 flesje appelcider
- 100 ml kippenbouillon
- 100 ml room
- 1 el Dijon mosterd
Verwarm de oven voor op 180˚C.
Bekleed een ovenplaat met bakpapier of aluminiumfolie.
Bestrooi de kippenbouten met peper en zout en leg ze op de ovenplaat. Bak de kippenbouten ongeveer 45-50 minuten in de hete oven.
Als de kip bijna gaar is bak je in een klont boter de ui glazig in een grote bakpan. Spoel de appels schoon, dep ze droog en snijd ze in 8 parten.
Doe nu de knoflook en appelpartjes in de bakpan bij de uien en bak dit op hoog vuur tot de appels iets bruin zijn.
Giet dan de appelcider en bouillon toe en breng aan de kook. Laat op hoog vuur koken tot het vocht bijna is verdampt.
Voeg nu de room en mosterd toe en laat weer op hoog vuur inkoken tot een lekkere dikke saus.
Verdeel de appels met saus over de borden, haal de kippenbouten uit de oven en leg deze op de saus.
Lekker met spinazie en aardappelpuree of gebakken aardappeltjes.