Ga terug
+ servings
Kipkarbonades met tomatenrijst. Deze Kipkarbonades met tomatenrijst is een lekker eenpansgerecht. Het gemak dient de kok, zullen we maar zeggen.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 45 minuten
Totale tijd 55 minuten
Gang Hoofdgerechten
Keuken Spaans
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • olijfolie
  • 4 kipkarbonades
  • 1 rode ui
  • 1 rode paprika
  • 4 tenen knoflook
  • 10 zongedroogde tomaten
  • 1 tl oregano
  • 1 tl gerookte paprikapoeder
  • ½ tl saffraan
  • 400 gr risotto rijst
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 400 ml kippenbouillon
  • peper en zout naar smaak

Instructies
 

  • Snipper de rode ui, snijd de rode paprika in kleine blokjes en hak de knoflook fijn.
  • Strooi wat peper en zout op de kippenkarbonades en bak de kip rondom goudbruin in een grote koekenpan met 1 eetlepel olijfolie (ong. 3-4 min).
  • Haal de kip uit de pan en bak in dezelfde pan de ui, paprika en knoflook glazig.
  • Doe dan de zongedroogde tomaten, oregano, gerookte paprikapoeder, saffraan en rijst erbij en bak dit nog ongeveer 1 minuut.
  • Voeg de tomatenblokjes en bouillon erbij en breng aan de kook.
  • Leg de stukken kip erop en dek de pan af met een deksel.
  • Laat ongeveer 30-40 minuten zachtjes pruttelen tot de rijst en kip gaar zijn.
  • Serveer met de pan op tafel.