Ga terug
+ servings
Kipgehaktballetjes in saus met parelcouscous. Lekkere kipgehaktballetjes in een Marokkaanse saus en geserverveerd op parelcouscous.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Hoofdgerechten
Keuken Midden Oosten
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 400 gr kipgehakt naturel
  • 1 el ras-el-hanout
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 1 pot Apricot & Coriander Sauce
  • 400 gr parelcouscous
  • 1 ui
  • 2 rode paprika’s
  • 2 aubergines
  • 15 gr koriander
  • 15 gr munt
  • peper en zout
  • olijfolie

Instructies
 

  • Meng het kipgehakt met de ras-el-hanout kruiden, kaneelpoeder, peper en zout. Draai dan ongeveer 12 balletjes van. Bak ze rondom aan in een grote pan met een beetje olijfolie.
  • Giet dan de pot saus bij de gehaktballetjes en laat dit 10 minuten pruttelen tot de balletjes gaar zijn. Als de saus te dik wordt, voeg dan wat water toe.
  • Snipper de ui, snijd de paprika’s en aubergines in kleine blokjes. Bak dit in een andere grote (hapjes)pan in een scheutje olijfolie tot de groenten zacht zijn.
  • Kook de parelcouscous volgens de aanwijzing op de verpakking. Giet dan af en meng de parelcouscous door de gebakken groenten in de pan. Breng op smaak met peper en zout.
  • Haal alle blaadjes van de kruiden en hak dit fijn. Meng dit als laatste door de parelcouscous.
  • Schep de parelcouscous op de borden en lepel hierop de balletjes met saus.