Kipfilets met dragonsaus. Een klassiek gerecht uit de Franse keuken. Dragon bij kip is een match in heaven zoals ze dat zo mooi zeggen.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 30 minuten min
Totale tijd 40 minuten min
Gang Hoofdgerechten
Keuken Frans
- 4 kipfilets
- 1 ui, gesnipperd
- 1 teentje knoflook, geraspt
- 1 klont roomboter
- 3 el olijfolie
Saus
- 20 gr verse dragon
- 1 glas witte wijn
- 4 dl kippenbouillon
- 1 el mosterd
- 100 ml room
- peper en zout
Verwarm de oven voor op 180˚C.
Verhit een koekenpan met een klont boter en een scheut olijfolie. Bak hierin de kippenfilets enkele minuten aan beide kanten.
Haal de kippenfilets uit de pan en leg ze in de ovenschotel, giet de jus erover. Zet de ovenschotel in de oven en laat de kipfilets ongeveer 15 minuten garen.
Pluk de blaadjes van de dragon, gooi de dragonsteeltjes niet weg.
Fruit de ui, knoflook en de dragonsteeltjes in de pan waarin je de kipfilets gebakken hebt. Voeg eventueel nog een extra klontje boter toe.
Schenk na een paar minuten een flinke scheut wijn in de pan. Laat de alcohol verdampen en voeg vervolgens de kippenbouillon en de mosterd toe.
Schenk een scheut room in de saus en laat iets inkoken.
Haal de kipfilets uit de oven en leg deze nog ongeveer 5 minuten in de saus.
Snijd de dragonblaadjes fijn. Haal de dragonstengels uit de saus, voeg de verse gehakte dragon toe en roer.