Ga terug
+ servings
Heerlijke kipfilet uit de oven, bereid met sappige tomaatjes, zwarte olijven en verse basilicum. Een eenvoudig en smaakvol gerecht!
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 35 minuten
Gang Hoofdgerechten, Makkelijke maaltijd
Keuken Italiaans
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 2 kipfilets
  • 6 zongedroogde tomaatjes
  • 8 basilicumblaadjes
  • peper en zout
  • 120 gr pancetta
  • 250 gr tomaatjes
  • 1 el oregano
  • 2 tenen knoflook
  • 2 el olijfolie
  • 10 zwarte olijven

Instructies
 

  • Snijd in de kipfilet een holte waarin je de basilicumblaadjes en zongedroogde tomaatjes kunt doen. Strooi een beetje peper over de kipfilets en pak deze in met de pancetta.
  • Leg de kipfilets op een snijplank en snijd de kipfilets in de lengte - maar niet helemaal - door. Sla dan de kipfilets open.
  • Leg een stuk plasticfolie op de filets en sla ze voorzichtig plat maar zodanig dat het wel een kipfilet blijft. Strooi wat peper op de kipfilets.
  • Leg op elke filet een paar zongedroogde tomaten en basilicumblaadjes. Rol de kipfilets op tot een mooie strakke rol en omwikkel ze met 3 of 4 plakjes pancetta elk.
  • Wikkel de kipfilets dan strak in huishoudfolie en draai de uiteinden zodanig aan dat er een dikke “worst” ontstaat.
  • Leg ze dan in de koelkast. Dit kan je eventueel een dag van tevoren klaarmaken, mits je de kipfilets goed afgedekt in de koelkast bewaart.
  • Verwarm de oven op 200°C. Leg de kipfilets in een ovenschaal en leg de tomaatjes, oregano, en plakjes knoflook eromheen. Giet olijfolie erover en bestrooi met peper en zout.
  • Zet dit in de oven en bak de kipfilets gaar in ongeveer 20-25 minuten (afhankelijk de grootte van de filets).
  • Haal de schaal dan uit de oven en verdeel de zwarte olijven en basilicumblaadjes erover.
  • Serveer de kip in de schaal op tafel met een lekkere groene salade erbij.