Kipfilet met knoflookroomsaus en asperges. Het duurt minder dan 25 minuten en slechts één pan om deze romige knoflookkip met groene asperges te maken.
Voorbereidingstijd 5 minuten min
Bereidingstijd 20 minuten min
Totale tijd 25 minuten min
Gang Hoofdgerechten, Makkelijke maaltijd
Keuken Nederlands
- 2 kipfilets
- 1 tl Italiaanse kruiden
- peper en zout
- ½ tl chilipoeder
- olijfolie
- 500 gr groene asperges
- 1 ui
- 3 teentjes knoflook
- 200 ml kippenbouillon
- 75 ml room
- 40 gr geraspte kaas*
Kruid de kip met Italiaanse kruiden, chilipoeder, peper en zout. Doe 1 eetlepel olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Bak hierin de kip 4-5 minuten per kant.
Snipper ondertussen de ui en snijd de knoflook in dunne plakjes.
Haal de kipfilets uit de koekenpan en zet opzij. Voeg 2 eetlepels olijfolie toe in de pan en bak de ui en de asperges 2-3 minuten, of tot ze bijna gaar zijn. Voeg de knoflook toe en dit bak mee.
Voeg de bouillon toe en laat inkoken, doe dan de room en kaas toe en roer om te mengen. Doe de kip terug in de pan en laat 3-4 minuten sudderen, of tot de saus is ingedikt.
Proef en pas indien nodig zout en peper aan. Als de saus te dik is, voeg dan wat water of kippenbouillon toe.