Ga terug
+ servings
Kipfilet met knoflookroomsaus en asperges. Het duurt minder dan 25 minuten en slechts één pan om deze romige knoflookkip met groene asperges te maken.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Hoofdgerechten, Makkelijke maaltijd
Keuken Nederlands
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 2 kipfilets
  • 1 tl Italiaanse kruiden
  • peper en zout
  • ½ tl chilipoeder
  • olijfolie
  • 500 gr groene asperges
  • 1 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 200 ml kippenbouillon
  • 75 ml room
  • 40 gr geraspte kaas*

Instructies
 

  • Kruid de kip met Italiaanse kruiden, chilipoeder, peper en zout. Doe 1 eetlepel olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Bak hierin de kip 4-5 minuten per kant.
  • Snipper ondertussen de ui en snijd de knoflook in dunne plakjes.
  • Haal de kipfilets uit de koekenpan en zet opzij. Voeg 2 eetlepels olijfolie toe in de pan en bak de ui en de asperges 2-3 minuten, of tot ze bijna gaar zijn. Voeg de knoflook toe en dit bak mee.
  • Voeg de bouillon toe en laat inkoken, doe dan de room en kaas toe en roer om te mengen. Doe de kip terug in de pan en laat 3-4 minuten sudderen, of tot de saus is ingedikt.
  • Proef en pas indien nodig zout en peper aan. Als de saus te dik is, voeg dan wat water of kippenbouillon toe.