Ga terug
+ servings
Kipfilet gevuld met brie en cranberrycompote. Een leuk recept om te maken voor een speciaal etentje thuis of met de feestdagen.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 40 minuten
Gang Hoofdgerechten, Kerst
Keuken Nederlands
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 4 kleine kipfilets
  • 200 gr brie
  • 4 el cranberrycompote*
  • 4 tl pijnboompitjes
  • 1 takje tijm, gehakt
  • peper
  • 8 - 12 plakken Prosciutto

Instructies
 

  • Maak eerst van te voren de cranberrycompote en laat dit goed afkoelen.
  • Leg de kipfilets op een snijplank en snijd de kipfilets in de lengte - maar niet helemaal - door. Sla dan de kipfilets open.
  • Leg een stuk plasticfolie op de filets en sla ze voorzichtig plat maar zodanig dat het wel een kipfilet blijft. Strooi wat peper op de kipfilets.
  • Snijd 4 dikke plakken brie en leg een plak op elke kipfilet. Doe hierop een eetlepel cranberrycompote.
  • Rol de kipfilets op tot een mooie strakke rol en omwikkel ze met 2 of 3 plakjes Prosciutto elk. Wikkel de kipfilets dan strak in huishoudfolie en draai de uiteinden zodanig aan dat er een “worst” ontstaat.
  • Leg ze dan in de koelkast. Dit kan je eventueel een dag van te voren klaarmaken, mits je de kipfilets goed afgedekt in de koelkast bewaart.
  • Verwarm de oven op 200°C. Leg de kipfilets op een lage ovenschaal en bak ze gaar in de oven in ongeveer 20-25 minuten (afhankelijk de grootte van de filets).
  • Haal de kipfilets uit de oven als ze gaar zijn en laat ze 5 minuten rusten. Snijd ze dan in dikke plakken en serveer ze met de pompoenblokjes en cranberrycompote.