Ga terug
+ servings
Kip met miso en sesamzaadjes. Laat de kip een nacht marineren in de misomarinade en rooster het dan de volgende dag in de oven. Heerlijk!
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 1 uur
Totale tijd 1 uur 10 minuten
Gang Hoofdgerechten
Keuken Aziatisch
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 2 el sesamolie
  • 2 el witte miso
  • 15 ml sojasaus
  • 1 el chili knoflooksaus
  • 1 hele kip
  • 2 tl sesamzaadjes

Instructies
 

  • Meng in een kommetje de sesamolie, miso, sojasaus en chili knoflooksaus met elkaar.
  • Smeer de hele kip hiermee in, doe het in een grote zip vrieszak en leg dit een nacht in de koelkast om te marineren.
  • Haal de kip een uur voordat het de oven in gaat, uit de koelkast. Leg de kip in een ovenschaal.
  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Leg een vel aluminiumfolie op de kip en zet de kip in de oven. Bak de kip 45 minuten op deze manier.
  • Haal de kip uit de oven en verwijder het aluminiumfolie. Lepel wat jus uit de schaal over de kip en bestrooi het dan met de sesamzaadjes.
  • Schuif de kip zonder aluminiumfolie weer in de oven en bak het nog 20 minuten goudbruin in de hete oven.
  • Haal de kip uit de oven en laat even rusten voordat je het in stukken snijdt.