Kip met miso en sesamzaadjes. Laat de kip een nacht marineren in de misomarinade en rooster het dan de volgende dag in de oven. Heerlijk!
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 1 uur uur
Totale tijd 1 uur uur 10 minuten min
Gang Hoofdgerechten
Keuken Aziatisch
- 2 el sesamolie
- 2 el witte miso
- 15 ml sojasaus
- 1 el chili knoflooksaus
- 1 hele kip
- 2 tl sesamzaadjes
Meng in een kommetje de sesamolie, miso, sojasaus en chili knoflooksaus met elkaar.
Smeer de hele kip hiermee in, doe het in een grote zip vrieszak en leg dit een nacht in de koelkast om te marineren.
Haal de kip een uur voordat het de oven in gaat, uit de koelkast. Leg de kip in een ovenschaal.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Leg een vel aluminiumfolie op de kip en zet de kip in de oven. Bak de kip 45 minuten op deze manier.
Haal de kip uit de oven en verwijder het aluminiumfolie. Lepel wat jus uit de schaal over de kip en bestrooi het dan met de sesamzaadjes.
Schuif de kip zonder aluminiumfolie weer in de oven en bak het nog 20 minuten goudbruin in de hete oven.
Haal de kip uit de oven en laat even rusten voordat je het in stukken snijdt.