Ga terug
–+ servings
Kip met citroenrijst en asperges. Dit is een heel makkelijk te maken gerecht omdat alles in een pan bereid wordt. Kip in de pan en rijst erbij.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 40 minuten
Totale tijd 50 minuten
Gang Hoofdgerechten
Keuken Italiaans
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

Kip

  • 4 kippendijen
  • 1/2 citroen, rasp en sap ervan

Rijst

  • 1 ui, gesnipperd
  • 3 tenen knoflook
  • 350 gr rijst*
  • 500 gr asperges
  • 1/2 citroen
  • 600 ml kippenbouillon
  • 1 el oregano
  • olijfolie
  • zout en peper

Instructies
 

  • Laat de kippendijen minimaal een paar uur marineren in de citroensap en -rasp.
  • Snijd de ui, snijd de knoflook in dunne plakjes, schil de asperges en snijd ze in stukken van 1,5 centimeter en snijd de citroen in dunne plakken.
  • Haal de kip uit de marinade en dep ze droog (bewaar de marinade). Strooi peper en zout op de kip.
  • Verhit 1 eetlepel olijfolie in een grote diep bakpan en bak de kippendijen tot ze goudbruin zijn aan beiden kanten. Haal ze dan uit de pan.
  • Zet het vuur lager en bak de ui tot deze glazig is, voeg de knoflook en rijst toe en bak deze even mee. Giet de marinade en (niet alle) bouillon toe en breng aan de kook.
  • Zet het vuur laag en doe de asperges, oregano, citroenplakken en kip erbij. Leg een deksel op de pan en laat ongeveer 25-30 minuten zachtjes koken tot de rijst en kip gaar is.
  • Controleer tussendoor of er nog wat bouillon bij moet. Breng eventueel nog op smaak met peper en zout.