Kip Madras. Deze heerlijke Indiase curry kan jij heel makkelijk zelf maken zonder pakjes en zakjes, maar wel met een Madras kruidenmix of paste.
Voorbereidingstijd 5 minuten min
Bereidingstijd 20 minuten min
Totale tijd 25 minuten min
Gang Hoofdgerechten
Keuken Indiaas
- 4 kipdijfilets
- 1 grote ui
- 3 tomaten
- 3 el zonnebloemolie
- 1-2 el Madras curry kruiden*
- 200 ml kokosmelk
- peper en zout
- 4 takken koriander
Rijst
- 300 gr basmati rijst
- 100 gr doperwtjes
- 1 el gehakte korianderblaadjes
- 1 el gehakte verse munt
Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking en kook de laatste minuut de diepgevroren erwtjes mee.
Snijd de kipdijfilets in blokjes, snipper de ui en snijd de tomaten in stukken.
Bak de ui glazig in een grote bakpan of wok in de olie. Voeg dan de kipstukjes toe en bak deze aan op hoog vuur. Voeg de Madras kruiden toe en bak dit even mee.
Doe dan de tomaten bij de kip en bak dit even mee. Giet dan de kokosmelk erbij en breng aan de kook. Laat ongeveer 15 minuten zachtjes koken tot de kip gaar is.
Als de saus te dik lijkt te worden, doe er dan nog wat water bij. Breng, indien nodig, nog op smaak met peper en zout.
Giet de rijst af en meng de gehakte kruiden erdoor.
Serveer de pan met de curry op tafel en garneer met de korianderblaadjes.