Ga terug
–+ servings
Kip Korma curry. Kip Korma heeft een heerlijke balans tussen zoetheid, milde specerijen en romigheid door de saus van cashewnoten en kokosmelk.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 35 minuten
Gang Hoofdgerechten
Keuken Indiaas
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 kaneelstokje
  • 2 uien
  • 1 groene peper
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 cm verse gember
  • 500 gr kipdijfilets
  • 2 el zonnebloemolie
  • 50 gr cashewnoten
  • 100 ml water
  • 1 tl zout
  • 1 tl garam masala
  • 1 tl chilipoeder
  • 150 ml kokend water
  • 75 ml kokosroom
  • 4 takken koriander

Instructies
 

  • Breek het kaneelstokje in kleine stukjes, snijd de uien grof, hak de groene peper en knoflook grof. Rasp de verse gember. Snijd de kipdijfilets in stukjes van 2-3 cm.
  • Verhit de olie in een pan en voeg de kaneel toe. Zodra het begint te sissen, voeg je de uien toe met de groene peper en bak je op middelhoog vuur gedurende 5 minuten tot het beginnen te kleuren.
  • Voeg de knoflook, gember en cashewnoten toe en bak op middelhoog vuur gedurende 5 minuten tot ze licht goudbruin zijn. Roer de 100 ml water erbij.
  • Haal de grotere stukken kaneel eruit. Doe het mengsel in een blender en mix tot een gladde massa, en doe het dan terug in de pan.
  • Roer het zout, de gemalen kruiden en de 150 ml kokende water erdoor en voeg dan de stukken rauwe kip toe.
  • Dek af en kook op middelhoog vuur gedurende ongeveer 10 tot 15 minuten, tot de kip gaar is. Meng als laatste de kokosroomroom erdoor.
  • Hak de koriander fijn en garneer het gerecht hiermee.