Ga terug
+ servings
Kip fricassee met rode pesto. Deze heerlijke kip fricassee met rode pesto is dus erg lekker en makkelijk te maken in één pan.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Hoofdgerechten, Makkelijke maaltijd
Keuken Frans
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 ui
  • 400 gr gekookte krieltjes
  • 4 kipdijfilets
  • 2 el olijfolie
  • 200 gr tomaatjes
  • 1 bakje rode pesto
  • 400 ml kipbouillon
  • 100 ml room
  • 1 zakje rucola sla

Instructies
 

  • Snipper de ui en snijd de gekookte krieltjes doormidden.
  • Bak de kipdijfilets aan beide kanten goudbruin in een grote bakpan in een scheutje olie. Voeg de gesnipperde ui en tomaatjes toe en bak dit even mee.
  • Meng dan de pesto erdoor en doe de krieltjes erbij. Bak dit nog even mee.
  • Schenk nu de bouillon erbij en laat het ongeveer 7 minuten pruttelen tot de kip bijna gaar is. Schenk de room erbij en laat het nog iets inkoken.
  • Meng als laatste de rucola sla erdoor tot het geslonken is.
  • Serveer de pan op tafel.