Ga terug
+ servings
Kip, artisjok en spinazie met filo. Dit is een heerlijk Een eenpansgerecht, wat daarna met filodeeg de oven ingaat. Een pot pie met een knapperige korst.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Hoofdgerechten, Makkelijke maaltijd
Keuken Nederlands
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 400 gr gegaarde kip*
  • 1 ui
  • 300 gr spinazie
  • 1 pot (180 gr) artisjok op olie
  • 1 pakje kruidenkaas
  • 200 ml kippenbouillon
  • 4 takken dille
  • peper en zout
  • 5 filo vellen
  • olijfolie

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200˚C.
  • Snijd of pluk de gegaarde kip in stukjes en snipper de ui.
  • Bak de ui in olijfolie in een grote pan. Dan kan de spinazie erbij en bak dit tot het geslonken is. Giet de pot artisjokken af en voeg dat samen met de kip er ook bij.
  • Meng nu de kruidenkaas, bouillon en room erdoor en laat iets inkoken. Hak de dille fijn en meng dit als laatste door de saus. Voeg eventueel peper en zout naar smaak toe.
  • Vet een ovenschaal in met olie en schep het mengsel uit de pan in de schaal. Vet de filo vellen in met olie, verfrommel ze en leg ze op de ovenschaal.
  • Zet de schaal in de oven en bak het gerecht in ongeveer 15 minuten tot de filo goudbruin en knapperig is.