Ga terug
+ servings
Kikkererwten kokos kerriesoep. Een lekkere vegetarische soep oftewel stoofpot gemaakt van kikkererwten, paprika, tomaatjes en kokosmelk.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Hoofdgerechten, Lunch, Soepen, Vegetarisch
Keuken Afrikaans
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 puntpaprika’s
  • 1 jalapeño peper
  • 1 el kerriepoeder
  • 2 el olijfolie
  • 150 gr cherrytomaatjes
  • 1 (570 gr) pot kikkererwten
  • peper en zout
  • 1 (400 ml) blik kokosmelk
  • 1 groentebouillonblokje
  • 10 gr koriander

Instructies
 

  • Snipper de ui, hak de knoflook fijn, snijd de paprika’s in blokjes en de jalapeño peper in dunne ringen. Giet de kikkererwten af in een zeef en spoel ze schoon. Bewaar het vocht.*
  • Bak in een grote (soep)pan in een scheutje olijfolie de ui, knoflook, paprika, jalapeño en kerriepoeder op middelhoog vuur in ongeveer 5 minuten.
  • Voeg dan de tomaatjes toe en bak ze even mee. Doe dan de kikkererwten, kokosmelk, bouillonblokje, peper en zout toe en breng het aan de kook.
  • Zet het vuur lager en laat dit – zonder deksel – nog 10 minuten pruttelen. Roer af en toe.
  • Serveer de soep in kommen met wat naanbrood.