Ga terug
+ servings
Kikkererwten alla Vodka. Deze kikkererwten alla Vodka is het ultrasnelle, vezel- en eiwitrijke diner waar je op hebt gewacht!
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Hoofdgerechten, Makkelijke maaltijd, Vegetarisch
Keuken Italiaans
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 1 pot (580 gr) kikkererwten
  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 50 ml wodka
  • 1 blikje tomatenblokjes
  • ½ tl chilivlokken
  • 1 tl gedroogde oregano
  • Peper en zout
  • 100 ml slagroom
  • ½ zakje rucola
  • 30 gr geraspte Parmezaanse kaas

Instructies
 

  • Giet de pot kikkererwten af – vang het vocht uit de pot eventueel op – en spoel de kikkererwten schoon onder de koude kraan. Laat goed uitlekken.
  • Snipper de ui en rasp de knoflook. Zet een (hapjes)pan met de boter op het vuur en bak hierin de ui en knoflook met de chilivlokken en oregano op middelhoog vuur glazig.
  • Voeg de wodka toe en laat dit iets inkoken. Voeg nu de tomatenblokjes toe en bak dit tot de saus ingedikt is, voordat je de room erbij doet.
  • Laat het nogmaals inkoken tot het een dikke saus is. Breng op smaak met een beetje zout en lekker veel peper.
  • Voeg dan de afgegoten kikkererwten toe en meng alles goed door elkaar. Roer als laatste wat rucola sla erdoor en rasp er de Parmezaanse kaas over.