Key lime pie cakejes. Ik heb manlief weer eens verwend met lekkere cakejes die de smaak van key lime pie hebben. Tja dan mist hij Florida iets minder.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 20 minuten min
Totale tijd 30 minuten min
Gang Zoete lekkernijen
Keuken Amerikaans
- 1 ei
- 100 gr rietsuiker
- 40 ml zonnebloemolie
- 120 ml zure room
- 1 limoen, rasp en sap
- 150 gr zelfrijzend bakmeel
- Snufje zout
Topping
- 100 gr verse roomkaas
- 50 gr zachte roomboter
- 50 gr poedersuiker
- 1 limoen, rasp ervan
Verwarm de oven voor op 180˚C.
Vet een muffinbakvorm goed in met boter of olie.
Mix het ei luchtig op met de suiker. Voeg dan de olie, zure room, limoenrasp en sap toe en klop dit tot een luchtig mengsel.
Voeg het zelfrijzend bakmeel toe en spatel dit erdoor tot een glad beslag.
Lepel het beslag in de muffinvormpjes en bak de cakejes in 20-22 minuten gaar.
Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen. Haal ze dan voorzichtig uit de bakvorm.
Topping: mix de roomkaas met de boter en poedersuiker luchtig. Meng dan de limoenrasp erdoor. Doe het in een spuitzak en laat dit een uurtje opstijven in de koelkast.
Serveren: spuit de topping op de cakejes en garneer eventueel met een partje limoen.