Kersttaartje met cranberries. Dit taartje is zo feestelijk....als je het met de Kerstdagen op tafel zet maak je het Kerstdiner helemaal af.
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Bereidingstijd 15 minuten min
Totale tijd 5 uur uur
Gang Kerst, Nagerechten
Keuken Nederlands
Bodem
- 200 gr speculaasjes
- 80 gr roomboter
Cranberryvulling
- 6 blaadjes gelatine
- 500 ml cranberrysap
- 350 gr cranberries
- 350 gr (riet)suiker
- 1 mandarijn, rasp en sap ervan
- 1 kaneelstokje
- 1 steranijs
- 3 cm verse gember
Topping
- 200 gr mascarpone
- 1 eiwit
- 1 zakje vanillesuiker
- extra cranberries
- blaadjes verse munt
Maak de taartbodem: Bekleed de bodem van een springvorm (doorsnede ongeveer 22 cm) met bakpapier.
Verkruimel de speculaasjes in een keukenmachine. Smelt de boter en meng dit door de speculaaskruimels. Schep dit mengsel op de bodem van de vorm en druk goed aan.
Laat de taartbodem ongeveer 30 minuten opstijven in de koelkast.
Week de gelatineblaadjes in ruim koud water.
Doe de cranberrysap, cranberries, suiker, rasp en sap van mandarijn, kaneelstokje, steranijs en de gember in een pan en laat dit ongeveer 15 minuten zachtjes koken.
Haal het mengsel van het vuur en haal de specerijen eruit. Knijp de gelatine uit en roer deze erdoor. Laat afkoelen en wacht tot het iets opstijft voordat je het op de taartbodem giet.
Laat de taart minimaal 4 uur opstijven in de koelkast.
Klop het eiwit met de vanillesuiker stijf, spatel dan de mascarpone erdoor. Schep dit in een spuitzak en maak rozetten op de taart. Leg hierop een blaadje munt en een cranberry.