Kersenjam met chiazaadjes. Deze zelfgemaakte jam is niet alleen heel erg lekker maar ook nog eens verantwoord. Het wordt gezoet met agavesiroop.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 7 minuten min
Totale tijd 17 minuten min
Gang Ontbijt, Sauzen/Dips
Keuken Nederlands
- 500 gr kersen
- 2 el citroensap
- 2-4 el agavesiroop
- 2 el chiazaadjes
Spoel de kersen schoon en dep ze dan droog met keukenpapier. Ontpit de kersen (ik heb daar een heel handig apparaatje voor).
Doe de kersen samen met de citroensap in een kookpan en breng aan de kook. Voeg er zoveel agavesiroop in als jij lekker vind.
Laat het een paar minuutjes koken tot de kersen uit elkaar vallen. Je kunt het fruit eventueel nog fijner prakken als je dat wilt.
Haal de pan van het vuur en roer de chiazaadjes erdoor en laat nog vijf minuten staan.
Lepel de jam dan in een brandschoon jampotje en draai de deksel erop.
Laat de jam eerst afkoelen voordat je het in de koelkast zet.