Ga terug
–+ servings
Kersenjam met chiazaadjes. Deze zelfgemaakte jam is niet alleen heel erg lekker maar ook nog eens verantwoord. Het wordt gezoet met agavesiroop.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 7 minuten
Totale tijd 17 minuten
Gang Ontbijt, Sauzen/Dips
Keuken Nederlands
Porties 6 personen

Ingrediënten
  

  • 500 gr kersen
  • 2 el citroensap
  • 2-4 el agavesiroop
  • 2 el chiazaadjes

Instructies
 

  • Spoel de kersen schoon en dep ze dan droog met keukenpapier. Ontpit de kersen (ik heb daar een heel handig apparaatje voor).
  • Doe de kersen samen met de citroensap in een kookpan en breng aan de kook. Voeg er zoveel agavesiroop in als jij lekker vind.
  • Laat het een paar minuutjes koken tot de kersen uit elkaar vallen. Je kunt het fruit eventueel nog fijner prakken als je dat wilt.
  • Haal de pan van het vuur en roer de chiazaadjes erdoor en laat nog vijf minuten staan.
  • Lepel de jam dan in een brandschoon jampotje en draai de deksel erop.
  • Laat de jam eerst afkoelen voordat je het in de koelkast zet.