Kersen whisky ijs. Kersentijd....heerlijk. Dit ijs is simpel te bereiden en heerlijk met de verse kersen. Maak hem snel voordat de kersentijd voorbij is.
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Bereidingstijd 10 minuten min
Totale tijd 6 uur uur 25 minuten min
Gang Nagerechten
Keuken Nederlands
- 2 el whisky
- 3 el (riet)suiker
- 500 gr kersen, ontpit
- 500 ml slagroom
- 1 blikje gecondenseerde melk
- 4-5 el whisky
Zet een pan op het vuur en doe hierin de whisky en suiker en breng aan de kook totdat de suiker gesmolten is.
Doe de kersen erbij en laat ongeveer 5-8 minuten koken totdat het vocht een siroop geworden is. Laat afkoelen.
Klop met de mixer de slagroom en de gecondenseerde melk in een grote kom stijf. Giet er dan een scheut whisky bij voor een extra whisky smaak en meng dit met de slagroom.
Spatel dan de afgekoelde kersen met siroop er voorzichtig door.
Giet het in het afsluitbare bak en zet het in de vriezer.
Ongeveer 6 uur laten opstijven in de vriezer.
Haal 10 minuten voor het serveren het ijs uit de vriezer zodat het iets zachter kan worden.