Kersen semifreddo. Niet moeilijk te maken, maar wel een spectaculair dessert. Semifreddo is een (half bevroren) ijsdessert. Het is een bevroren mousse.
Voorbereidingstijd 20 minuten min
Totale tijd 5 uur uur 20 minuten min
Gang Kerst, Nagerechten
Keuken Italiaans
- 1 pot (250 gr) Amarena kersen
- 300 gr witte chocolade
- 250 ml slagroom
- 4 el suiker
- 250 gr mascarpone
- #extra nodig#
- kleine cakeblik
Zet een zeef op een kom en laat hierin de kersen uitlekken.
Rasp 100 gram van de chocolade op een grove rasp. Breek de rest van de chocolade in kleine stukjes en smelt deze au-bain-marie. Laat de gesmolten chocolade 5 minuten afkoelen.
Klop ondertussen de slagroom met de suiker lobbig en meng driekwart van de slagroom met de mascarpone, de geraspte chocolade en de kersen.
Spatel de gesmolten chocolade erdoorheen.
Bekleed een cakeblik ruim met huishoudfolie zodat het plastic over de randen hangt. Vul het blik met het mengsel en dek het af met het overhangende plastic.
Zet het cakeblik minimaal 5 uur in de vriezer.
Haal de semifreddo een kwartier voor het serveren uit de vriezer.
Zet het blik op de kop op een schaal en trek het ijs er met behulp van het plastic uit.
Verwijder het plastic en garneer het ijs met de kersensiroop.