Ga terug
–+ servings
Kersen semifreddo. Niet moeilijk te maken, maar wel een spectaculair dessert. Semifreddo is een (half bevroren) ijsdessert. Het is een bevroren mousse.
Voorbereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 5 uur 20 minuten
Gang Kerst, Nagerechten
Keuken Italiaans
Porties 6 personen

Ingrediënten
  

  • 1 pot (250 gr) Amarena kersen
  • 300 gr witte chocolade
  • 250 ml slagroom
  • 4 el suiker
  • 250 gr mascarpone
  • #extra nodig#
  • kleine cakeblik

Instructies
 

  • Zet een zeef op een kom en laat hierin de kersen uitlekken.
  • Rasp 100 gram van de chocolade op een grove rasp. Breek de rest van de chocolade in kleine stukjes en smelt deze au-bain-marie. Laat de gesmolten chocolade 5 minuten afkoelen.
  • Klop ondertussen de slagroom met de suiker lobbig en meng driekwart van de slagroom met de mascarpone, de geraspte chocolade en de kersen.
  • Spatel de gesmolten chocolade erdoorheen.
  • Bekleed een cakeblik ruim met huishoudfolie zodat het plastic over de randen hangt. Vul het blik met het mengsel en dek het af met het overhangende plastic.
  • Zet het cakeblik minimaal 5 uur in de vriezer.
  • Haal de semifreddo een kwartier voor het serveren uit de vriezer.
  • Zet het blik op de kop op een schaal en trek het ijs er met behulp van het plastic uit.
  • Verwijder het plastic en garneer het ijs met de kersensiroop.