Kersen met een luchtige yoghurt. Heerlijk het is kersentijd en we eten ze zoveel mogelijk. Ook gebruik ik ze in diverse gerechten, zoals dit lekkere toetje kersen met een luchtige yoghurt.
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Totale tijd 2 uur uur 15 minuten min
Gang Nagerechten, Ontbijt
Keuken Nederlands
- 500 ml Griekse yoghurt
- 200 gr kersen
- 2 eiwitten
- 2 zakje vanillesuiker
- verse munt
- 1 el amandelschaafsel
Laat de yoghurt ongeveer twee uurtjes uitlekken in een vergiet met een schone theedoek. Dan wordt deze nog dikker en steviger. Spoel de kersen schoon en ontpit ze.
Klop de eiwitten op met de vanillesuiker. Als je het niet zoet genoeg vindt, kan je nog meer (vanille)suiker toevoegen.
Spatel de eiwitten nu voorzichtig door de uitgelekte dikke yoghurt en lepel dit in de glazen.
Verdeel de kersen over 4 glazen en garneer met wat amandelschaafsel en een muntblaadje.
Serveer direct of zet het afgedekt in de koelkast.