Kersen cheesecake in een glaasje. Tussen al het zomerfruit verschijnen eind juni de kersen. Tijd om deze te gebruiken in dit dessert.
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Totale tijd 15 minuten min
Gang Kerst, Nagerechten
Keuken Amerikaans
- 1 pot (360 ml) Amarena kersen
- 200 ml slagroom
- 200 gr verse roomkaas
- 1 zakje vanillesuiker
- 100 gr Amarettini koekjes
- 4 el Amaretto likeur
Giet de pot kersen af en vang de siroop op in een kom.
Klop de slagroom met de vanillesuiker stijf. Spatel dan de roomkaas erdoor. Zet het in de koelkast om op te stijven.
Zet vier glazen klaar en verkruimel de koekjes hierboven (houd 4 koekjes voor de garnering achter). Lepel de likeur en twee eetlepels van de kersensiroop in een glas op de koekjes.
Lepel 2 lepels roomkaasmengsel in de glazen. Houd wat kersen achter voor de garnering en verdeel de rest van de kersen over de glazen.
Lepel hierop dan de rest van het roomkaasmengsel op. Verkruimel nog een koekjes boven elk glas en garneer met een paar kersen en een takje munt.
Zet de glazen eventueel afgedekt in de koelkast tot je ze gaat serveren.