Karbonade met mosterdsaus. We eten niet veel varkensvlees, maar als we het doen moet het wel een goed stukje vlees zijn zoals deze Livar karbonades.
Voorbereidingstijd 5 minuten min
Bereidingstijd 15 minuten min
Totale tijd 20 minuten min
Gang Hoofdgerechten
Keuken Frans, Nederlands
- 2 ribkarbonades
- peper en zout
- 2 el olijfolie
- 75 ml kippenbouillon
- 21-2 el Dijonmosterd
- 50 ml room
Dep de karbonades goed droog met keukenpapier en bestrooi ze met peper en zout.
Zet een bakpan met olie op hoog vuur en bak hierin de karbonades aan beide kanten goudbruin in 3-5 minuten per kant (afhankelijk van de dikte).
Haal ze uit de pan en houd ze warm onder aluminiumfolie.
Giet de bouillon in de pan en laat dit inkoken. Voeg dan de mosterd toe en meng dit door de bouillon.
Voeg dan de room toe en laat het inkoken tot een saus.