Ga terug
–+ servings
Karbonade met mosterdsaus. We eten niet veel varkensvlees, maar als we het doen moet het wel een goed stukje vlees zijn zoals deze Livar karbonades.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Hoofdgerechten
Keuken Frans, Nederlands
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 2 ribkarbonades
  • peper en zout
  • 2 el olijfolie
  • 75 ml kippenbouillon
  • 21-2 el Dijonmosterd
  • 50 ml room

Instructies
 

  • Dep de karbonades goed droog met keukenpapier en bestrooi ze met peper en zout.
  • Zet een bakpan met olie op hoog vuur en bak hierin de karbonades aan beide kanten goudbruin in 3-5 minuten per kant (afhankelijk van de dikte).
  • Haal ze uit de pan en houd ze warm onder aluminiumfolie.
  • Giet de bouillon in de pan en laat dit inkoken. Voeg dan de mosterd toe en meng dit door de bouillon.
  • Voeg dan de room toe en laat het inkoken tot een saus.