Ga terug
–+ servings
Karamelsaus met zeezout. Deze karamelsaus met zeezout is heerlijk over een bolletje (vanille)ijs, pannenkoeken of een cheesecake.
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 10 minuten
Gang Sauzen/Dips, Zoete lekkernijen
Keuken Amerikaans
Porties 10 personen

Ingrediënten
  

  • 200 ml slagroom
  • 320 gr lichtbruine basterdsuiker
  • 30 ml water
  • 80 gr roomboter
  • 1-2 tl grof zeezout

Instructies
 

  • Verwarm de room en een pannetje
  • Doe de suiker en water in een andere (grotere) pan en zet dit op middelhoog vuur.
  • Laat de suiker rustig karamelliseren tot je een mooie donkere karamelkleur. Houd het goed in de gaten, want de suiker kan heel snel te donker worden of aanbranden!
  • Als de suiker goed is opgelost en er een mooie donkerbruine karamel is ontstaan, haal je de pan van het vuur.
  • Giet nu de verwarmde slagroom erbij en meng dit met een pollepel. Voorzichtig: het kan flink gaan bubbelen!
  • Als je de saus te dun vindt, kan je hem eventueel nog laten inkoken.
  • Voeg de boter in klontjes toe om er een mooie glanzende karamelsaus van te maken. Als laatste meng je grof zeezout naar smaak erdoor.
  • Serveer de saus warm.
  • Als je de saus laat afkoelen wordt hij een stuk dikker.