Karamelsaus met zeezout. Deze karamelsaus met zeezout is heerlijk over een bolletje (vanille)ijs, pannenkoeken of een cheesecake.
Bereidingstijd 10 minuten min
Totale tijd 10 minuten min
Gang Sauzen/Dips, Zoete lekkernijen
Keuken Amerikaans
- 200 ml slagroom
- 320 gr lichtbruine basterdsuiker
- 30 ml water
- 80 gr roomboter
- 1-2 tl grof zeezout
Verwarm de room en een pannetje
Doe de suiker en water in een andere (grotere) pan en zet dit op middelhoog vuur.
Laat de suiker rustig karamelliseren tot je een mooie donkere karamelkleur. Houd het goed in de gaten, want de suiker kan heel snel te donker worden of aanbranden!
Als de suiker goed is opgelost en er een mooie donkerbruine karamel is ontstaan, haal je de pan van het vuur.
Giet nu de verwarmde slagroom erbij en meng dit met een pollepel. Voorzichtig: het kan flink gaan bubbelen!
Als je de saus te dun vindt, kan je hem eventueel nog laten inkoken.
Voeg de boter in klontjes toe om er een mooie glanzende karamelsaus van te maken. Als laatste meng je grof zeezout naar smaak erdoor.
Serveer de saus warm.
Als je de saus laat afkoelen wordt hij een stuk dikker.