Ga terug
+ servings
Kabeljauwhaasje met tabouleh. Omdat we bij het anti-candida dieet geen fruit mogen (dus ook geen citroen) heb ik voor het frisse de citroenmelisse gebruikt.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Hoofdgerechten, Vis
Keuken Midden Oosten
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 2 kabeljauwhaasjes
  • 1 tl Baharat kruiden

Tabouleh

  • 150 gr bulgur
  • 100 gr bloemkool
  • 15 gr peterselie
  • 15 gr koriander
  • 5 takken munt
  • 3 takken citroenmelisse
  • 1 teentje knoflook
  • 1 komkommer
  • 4 lente-uien
  • 1 scheutje olijfolie
  • peper en zout

Instructies
 

  • Kook de bulgur volgens de aanwijzing van de verpakking. Giet dan af en doe in een grote kom. Rasp de bloemkool fijn of hak het fijn in een keukenmachine. Meng dit met de bulgur.
  • Haal de blaadjes van de kruiden en hak ze fijn. Hak de knoflook fijn, snijd de komkommer in kleine blokjes en de lente-uien in dunne ringen.
  • Doe dit met de overige ingrediënten bij de bulgur en meng goed door. Breng op smaak met peper en zout.
  • Dep het kabeljauw droog en bestrooi met de Baharat kruiden en zout.
  • Doe een klein beetje olie in een koekenpan en bak de kabeljauw op middelhoog vuur aan beide kanten ongeveer 2-3 minuten. Serveer met de salade.