Ga terug
+ servings
Kabeljauwhaas met gegrilde asperges. Als je eens wilt uitpakken tijdens een etentje thuis, maak dan deze lekkere hele kabeljauwhaas uit de oven.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Hoofdgerechten, Vis
Keuken Nederlands
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 kabeljauwhaas (700 gr)
  • 4 el olijfolie
  • zout
  • 400 gr witte asperges
  • 400 gr groene asperges
  • 1 citroen

saffraan aioli

  • zelfgemaakte aioli*
  • ½ tl saffraan
  • 1 el citroenrasp

Instructies
 

  • Schil de witte asperges en breek de harde uiteinden van de witte en groene asperges af. Kook ze 5 minuten in kokend water. Giet ze af en spoel ze af met koud water.
  • Dep de asperges droog. Je kunt ze al ruim van tevoren koken.
  • Maak de aioli volgens recept. Week de saffraan in 1 eetlepel heet water. Als het water mooi rood geworden is meng dit dan door de aioli samen met de citroenrasp.
  • Verwarm de oven voor op 160˚C. Leg een vel bakpapier op een bakplaat.
  • Dep de kabeljauw goed droog en bestrooi het dan met zout.
  • Verhit 2 eetlepels olijfolie in een grote bakpan en bak hierin de kabeljauwhaas met de velzijde naar beneden in ongeveer 3 minuten.
  • Leg de kabeljauw dan voorzichtig op de bakplaat en schuif deze in de oven.
  • Bak hierin de kabeljauw ongeveer 10-15 minuten (afhankelijk van de dikte) gaar.
  • Giet ondertussen 2 eetlepels olijfolie over de asperges en grill ze kort in een grillpan of bakpan rondom goudbruin. Bestrooi ze met een beetje zout.
  • Als de kabeljauw gaar is haal je die uit de oven en schuif hem voorzichtig op een grote schaal. Serveer met de asperges ernaast en plakjes citroen erop.