Kabeljauw met butter en eek. Een ouderwets en heerlijk recept uit Volendam. Butter en eek saus oftewel boter met azijn is super lekker bij vis.
Voorbereidingstijd 5 minuten min
Bereidingstijd 15 minuten min
Totale tijd 20 minuten min
Gang Hoofdgerechten, Kerst, Vis
Keuken Nederlands
- 2 kabeljauwhaasjes
- zout
- olijfolie
- 50 gr Hollandse garnalen
- 75 gr roomboter
- peper
- 15 ml witte balsamico azijn
- 4 takjes bieslook
Bestrooi de kabeljauwhaasjes met wat zout en leg ze weer uurtje in de koelkast (hierdoor wordt de vis wat steviger).
Bak de kabeljauwhaasjes in een bakpan met de olijfolie op middelhoog vuur gaar in ongeveer 5-7 minuten.
Laat de roomboter smelten in een pannetje, maar laat het niet te heet worden. Strooi flinke wat zwarte peper over de boter. Voeg de azijn en wat zout toe en blijf roeren.
Proef hoe je de saus vindt. Voeg eventueel nog wat azijn of peper toe. Doe de garnaaltjes in de saus om ze op te warmen. Haal de saus op tijd van het vuur!
Serveer de kabeljauw met de saus en garnaaltjes en knip er wat bieslook boven.