Kabeljauw met asperges en daslookmayonaise. Heerlijk de asperges en daslook zijn er weer. Geniet ervan zolang het kan en maak dit lekkere gerecht.
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Bereidingstijd 10 minuten min
Totale tijd 25 minuten min
Gang Hoofdgerechten, Vis
Keuken Nederlands
- 2 kabeljauwhaasjes
- Zout
- olijfolie
- 500 gr groene asperges
Daslookmayo
- 25 gr daslook
- 50 ml zonnebloemolie
- 1 eidooier
- 1 tl Dijon mosterd
- 1 tl citroensap
- peper en zout
Daslookmayonaise: Spoel de daslookblaadjes schoon en slinger ze voorzichtig droog in een slacentrifuge. Snijd ze dan grof en doe ze in een keukenmachine.
Hak de blaadjes fijn in de keukenmachine en voeg dan de olie toe tot je een mooie groene olie hebt.
Meng de eidooier in een kom met de mosterd, citroensap en het zout. Giet er druppelsgewijs en al roerend met een garde, de daslookolie toe. Blijf wel goed roeren.
Blijf net zo lang kloppen tot er een dikke mooie groene mayonaise ontstaat.
Doe de daslookmayonaise in een pot, sluit deze goed af en zet tot gebruik in de koelkast.
Breek de harde onderkanten van de asperges en kook ze in 5 minuten beetgaar in kokend water met zout. Giet ze af en dep ze droog en giet er dan wat olijfolie over.
Verhit een (grill)pan op hoog vuur en grill hierin de groene asperges rondom goudbruin.
Bestrooi ze tijdens het grillen met een beetje zout.
Bestrooi de kabeljauwhaasjes met een beetje zout. Verhit een antiaanbakpan met een beetje olijfolie en bak de kabeljauw op een kant aan op middelhoog vuur.
Bak net zo lang tot de kabeljauw wit glazig van boven en net gaar is. Je hoeft de kabeljauw niet om te draaien in de pan.
Leg de asperges op het bord en leg hierop de kabeljauw. Lepel de daslookmayonaise om de asperges en kabeljauw heen. Garneer eventueel met daslookblaadjes.