Ga terug
+ personen
Kaasstengels met rode pesto. Zelfgemaakt kaasstengels zijn zo lekker en het leuke ervan is dat je zelf de smaak bepaalt. Deze zijn gemaakt met rode pesto.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Tapas/Hapjes/Snacks, Vegetarisch
Keuken Nederlands
Porties 6 personen

Ingrediënten
  

  • 1 rol vers bladerdeeg (270 gr)
  • 2 el rode pesto
  • 150 gr geraspte oude kaas
  • 1 ei, geklutst
  • ½ tl fijngehakte rozemarijn

Instructies
 

  • Haal het bladerdeeg ongeveer 10 minuten voor het verwerken uit de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 220°C.
  • Rol het bladerdeeg uit op het aanrecht of een grote snijplank. Bestrijk een helft van het bladerdeeg met de rode pesto.
  • Bestrooi dit dan met de geraspte kaas. Vouw de andere helft van het bladerdeeg over de helft met pesto en kaas. Druk het iets aan.
  • Snijd het deeg doormidden en deze helften weer in drie repen. Pak de beide uiteinden vast en draai ze in tegengestelde richting van elkaar.
  • Bestrijk het deeg met het losgeklopt ei en bestrooi het met de fijngehakte rozemarijn en de geraspte kaas wat ernaast gevallen is.
  • Schuif het bakpapier met de kaasstengels voorzichtig op een bakblik en schuif dit in de hete oven.
  • Bak de kaasstengels goudbruin en krokant in ongeveer 15-20 minuten.