Kaasstengels met rode pesto. Zelfgemaakt kaasstengels zijn zo lekker en het leuke ervan is dat je zelf de smaak bepaalt. Deze zijn gemaakt met rode pesto.
Voorbereidingstijd 5 minuten min
Bereidingstijd 20 minuten min
Totale tijd 25 minuten min
Gang Tapas/Hapjes/Snacks, Vegetarisch
Keuken Nederlands
- 1 rol vers bladerdeeg (270 gr)
- 2 el rode pesto
- 150 gr geraspte oude kaas
- 1 ei, geklutst
- ½ tl fijngehakte rozemarijn
Haal het bladerdeeg ongeveer 10 minuten voor het verwerken uit de koelkast.
Verwarm de oven voor op 220°C.
Rol het bladerdeeg uit op het aanrecht of een grote snijplank. Bestrijk een helft van het bladerdeeg met de rode pesto.
Bestrooi dit dan met de geraspte kaas. Vouw de andere helft van het bladerdeeg over de helft met pesto en kaas. Druk het iets aan.
Snijd het deeg doormidden en deze helften weer in drie repen. Pak de beide uiteinden vast en draai ze in tegengestelde richting van elkaar.
Bestrijk het deeg met het losgeklopt ei en bestrooi het met de fijngehakte rozemarijn en de geraspte kaas wat ernaast gevallen is.
Schuif het bakpapier met de kaasstengels voorzichtig op een bakblik en schuif dit in de hete oven.
Bak de kaasstengels goudbruin en krokant in ongeveer 15-20 minuten.