Jollof rijstschotel met kip. Dit is een pittige rijstschotel met kip afkomstig uit West Afrika. Alles wordt in een pan bereid, lekker en makkelijk te maken.
Voorbereidingstijd 5 minuten min
Bereidingstijd 30 minuten min
Totale tijd 35 minuten min
Gang Hoofdgerechten
Keuken Afrikaans
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 350 gr kipdijfilets
- 1 el Jerk kruiden
- 2 el zonnebloemolie
- 350 gr rijst *
- 1 blikje tomatenblokjes
- 1 kippenbouillonblokje
- 2 laurierblaadjes
- 75 gr sojaboontjes**
- 15 gr koriander
Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Snijd de kipdijfilets in kleine blokjes. Haal de korianderblaadjes van de steeltjes. Hak de steeltjes fijn.
Verhit een bakpan met de olie en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg dan de kipblokjes toe en bak dit in ongeveer 7 minuten goudbruin.
Voeg de Jerk kruiden en rijst toe en bak dit nog even mee. Giet het blikje tomatenblokjes en een blikje water erbij en breng aan de kook.
Verkruimeld het bouillonblokje erboven en doe de laurierblaadjes en koriandersteeltjes erbij.
Laat ongeveer 15-20 minuten op middelhoog vuur koken (zonder deksel) tot de rijst en kip gaar is. Wel af en toe roeren.
Meng als laatste de sojaboontjes erdoor en serveer met de gehakte korianderblaadjes.