Ga terug
–+ servings
Jollof rijstschotel met kip. Dit is een pittige rijstschotel met kip afkomstig uit West Afrika. Alles wordt in een pan bereid, lekker en makkelijk te maken.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 35 minuten
Gang Hoofdgerechten
Keuken Afrikaans
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 350 gr kipdijfilets
  • 1 el Jerk kruiden
  • 2 el zonnebloemolie
  • 350 gr rijst *
  • 1 blikje tomatenblokjes
  • 1 kippenbouillonblokje
  • 2 laurierblaadjes
  • 75 gr sojaboontjes**
  • 15 gr koriander

Instructies
 

  • Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Snijd de kipdijfilets in kleine blokjes. Haal de korianderblaadjes van de steeltjes. Hak de steeltjes fijn.
  • Verhit een bakpan met de olie en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg dan de kipblokjes toe en bak dit in ongeveer 7 minuten goudbruin.
  • Voeg de Jerk kruiden en rijst toe en bak dit nog even mee. Giet het blikje tomatenblokjes en een blikje water erbij en breng aan de kook.
  • Verkruimeld het bouillonblokje erboven en doe de laurierblaadjes en koriandersteeltjes erbij.
  • Laat ongeveer 15-20 minuten op middelhoog vuur koken (zonder deksel) tot de rijst en kip gaar is. Wel af en toe roeren.
  • Meng als laatste de sojaboontjes erdoor en serveer met de gehakte korianderblaadjes.