Japanse Yakatori kipspiesjes. Ik had ze nog nooit gemaakt, maar deze spiesjes zijn zo lekker die komen zeker vaker hier op het menu.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 15 minuten min
Totale tijd 25 minuten min
Gang Hoofdgerechten, Lunch, Tapas/Hapjes/Snacks
Keuken Japans
- 500 gr kipdijfilet
- 2 lenteuitjes
- 1 el sesamzaadjes
Saus
- 100 ml sojasaus
- 100 ml mirin (Japanse rijstwijn)
- 75 ml sake (rijstwijn)
- 25 gr lichtbruine basterdsuiker
Leg de satéstokjes in een bak met water.
Snijd de kipdijfilet in hele kleine blokjes en rijg ze dan aan de stokjes.
Meng de sojasaus, mirin, sake en basterdsuiker in een pannetje en zet dit op het vuur. Breng dit aan de kook en laat dan op middelhoog vuur al roerend inkoken tot een siroop.
Verhit de grillpan of antiaanbakpan (met een beetje olie) en grill de spiesen rondom goudbruin.
Zet het vuur wat lager en bestrijk de spiesjes nu een paar keer met de dikke saus en bak ze nog even om en om tot ze gaar en mooi donker geworden zijn.
Snijd ondertussen de lenteui in dunne ringen.
Serveer de spiesjes op en schaal en bestrooi ze met de lenteui en sesamzaadjes.