Ga terug
+ personen
Japanse schnitzel Tonkatsu. Gefrituurde knapperige en sappige varkenskoteletje, wie wil dat nou niet? Met daarbij nog een heerlijk sausje, jammie!
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Hoofdgerechten
Keuken Japans
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 2-4 varkensfiletlapjes
  • 2 el bloem
  • peper en zout
  • 1 ei, losgeklopt
  • 50 gr panko
  • 1 el sesamzaadjes
  • olie, om in te bakken
  • ¼ witte kool, fijngesneden
  • kewpie mayonaise
  • #tonkatsu saus#
  • 7 el ketchup
  • 1 el Worcestershiresaus
  • 2 el sojasaus
  • 1 el mirin
  • ½ teentje knoflook
  • 1 tl bruine suiker
  • 1/2 tl mosterd

Instructies
 

  • Maak eerst de saus. Meng hiervoor alle ingrediënten door elkaar in een kom.
  • Zet dan drie kommen klaar voor het paneren van het vlees. Eentje met bloem, eentje met losgeklopt ei en eentje met de panko. Voeg wat zout en peper toe aan de bloem.
  • Haal het vlees eerst door de bloem, dan het geklutst ei en als laatste door de panko (eventueel met sesamzaadjes).
  • Verhit een laag olie in een grote koekenpan (180˚C). Als de olie leg is laat je het vlees voorzichtig erin. Bak ze aan beide kanten goudbruin en gaar in ongeveer 5-7 minuten.
  • Haal het vlees dan uit de pan en laat het uitlekken op keukenpapier.
  • Verdeel de gesneden witte kool over de borden en leg hierop de tonkatsu.
  • Garneer eventueel met lente-ui en serveer de saus(jes) apart erbij.