Ga terug
–+ servings
Japanse pannenkoek van savooiekool. Deze Japanse pannenkoek van savooiekool oftewel Okonomiyaki is een heerlijk vegetarisch gerecht geworden.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Hoofdgerechten, Kerst, Lunch, Vegetarisch, Vegetarische hoofdgerechten
Keuken Japans
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 250 gr savooiekool
  • 2 kleine preistengels
  • 6 eieren
  • 125 gr (rijst)bloem
  • 1 el bakpoeder
  • sesamolie

Topping

  • 4 lente-uien
  • 1 bakje kiemgroenten
  • 1 bakje tuinkers
  • 4 el ingelegde gember
  • 2 el sesamzaadjes
  • 4 el Kewpie mayonaise

Saus

  • 1 el honing
  • 2 el oestersaus
  • 4 el ketchup
  • 1 el sojasaus
  • 3 el worcestersaus saus
  • 1 tl Sriracha

Instructies
 

  • Snijd de savooiekool heel fijn met een scherp mes. Snijd de preistengels in hele dunne ringen en spoel ze schoon onder de kraan in een vergiet. Laat goed uitlekken.
  • Kluts de eieren en meng ze met de bloem en bakpoeder. Kneed de kool en prei met je handen door het mengsel.
  • Verhit in antiaanbakpannen een scheutje sesamolie en giet hierin het beslag. Bak de pannenkoek in ongeveer 10 minuten gaar. Draai een keer voorzichtig om, zodat de andere kant ook gebakken wordt.
  • Maak ondertussen de Okonomiyakisaus. Verwarm de honing, oestersaus, ketchup, sojasaus, worcestersaus en Sriracha in een pannetje tot er een gladde saus ontstaan is.
  • Snijd voor de topping de lente-uien in dunne schuine ringen.
  • Serveer de pannenkoek op een groot bord en beleg het met een topping naar keuze.
  • Lepel de Okonomiyakisaus en Kewpie mayonaise erover en bestrooi met sesamzaadjes.