Ga terug
+ servings
Japanse gefrituurde garnalen. De Japanse Ebi Fry is sappige grote garnalen bedekt met panko broodkruimels en gebakken tot goudbruin.
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 45 minuten
Gang Tapas/Hapjes/Snacks
Keuken Japans
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 450 gr rauwe garnalen
  • peper en zout
  • 60 gr bloem
  • 3 eieren (L)
  • 120 gr panko
  • 1 ltr olie (om te frituren)

Instructies
 

  • Verhit de olie tot 180°C.
  • Bereid de garnalen voor zoals je hierboven kunt lezen*. Bestrooi ze dan met peper en zout.
  • Haal de garnalen door de bloem en vervolgens door de geklutste eieren. Herhaal dit nog een keer en vervolgens wentel je ze door de panko. Vergeet niet het overtollige eraf te schudden.
  • Doe voorzichtig een portie garnalen in de olie en frituur ze ongeveer 2½ minuut, of tot ze goudbruin zijn. Haal ze dan uit de olie en laat ze uitlekken op keukenpapier.
  • Zorg ervoor dat je tussen de batches door de broodkruimels opschept om de olie schoon te houden. Deze verbrande kruimels maken de olie donker.