Jamaican hamburger met chipotlesaus. Maak eens een hele bijzondere hamburger met de smaken uit de Caraiben. En met een pittige chipotlesaus.
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Bereidingstijd 10 minuten min
Totale tijd 25 minuten min
Gang Barbecue, Hoofdgerechten
Keuken Caribisch
- 500 gr rundergehakt*
- 2 el Jerk kruidenmix
- zout
- olijfolie
- 1 zakje veldsla
- #ananas salsa#
- 200 gr verse ananas
- 2 lente-uitjes
- 1/2 jalapeño peper
- 2 takken koriander
- 1 el limoensap
- 1 el olijfolie
- 1 el chipotlesaus
- 3 el mayonaise
- 3 el Griekse yoghurt
- zout
- Cassave chips**
Chipotlesaus: Meng de ingrediënten hiervoor met elkaar en breng op smaak met een beetje zout.
Salsa: Snijd de ananas in kleine blokjes, de lente-uitjes in dunne ringen en de jalapeño en korianderblaadjes fijn. Meng dit met elkaar en roer daar de limoensap en olijfolie door.
Burgers: Kruid het gehakt met de Jamaican Jerk kruidenmix en vorm vier burgers van het gehakt.
Bak de burgers in een scheutje olijfolie in een hete pan in ongeveer 8-10 minuten (medium) gaar.
Doe een handje veldsla op een bord en leg hierop de burger. Lepel de salsa op de burger en serveer de chipotlesaus er apart bij. Lekker met zelfgemaakte cassave frietjes.