Italiaanse Salsa Verde. Diverse landen hebben hun eigen Salsa Verde. Salsa Verde betekent groene saus. En dit is de Italiaanse Salsa Verde.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Totale tijd 10 minuten min
Gang Barbecue, Sauzen/Dips
Keuken Italiaans
- 35 gr peterselie
- 15 gr basilicum
- 10 gr munt
- 1 knoflookteentje
- 10 groene olijven
- 1 tl gezouten kappertjes
- 3 ansjovisfilets
- 1 tl mosterd
- 1/4 citroen, sap en rasp
- 100 ml olijfolie
- peper en zout
Haal de kruidenblaadjes van de stengels en doe ze in de keukenmachine. Verwijder het schilletje van de knoflook, snijd dit in stukken en doe dit bij de kruiden.
Doe dan de olijven, kappertjes, ansjovis, mosterd en citroenrasp en sap erbij en pulseer dit grof. Voeg nu de olijfolie toe en pulseer tot een grove saus.
Breng de salsa verde eventueel op smaak met peper en zout.