Ga terug
+ servings
Italiaanse ovenschotel met zoete aardappelpuree. Dit is comfortfood wat je wilt eten op een koude dag. Wat ruikt het heerlijk als deze uit de oven komt!
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 35 minuten
Totale tijd 45 minuten
Gang Hoofdgerechten
Keuken Italiaans
Porties 3 personen

Ingrediënten
  

  • 800 gr zoete aardappelen
  • 2 teentjes knoflook
  • zout
  • 50 ml melk
  • 25 gr roomboter
  • 50 gr geraspte kaas
  • olijfolie
  • 350 gr Italiaans gekruide worstjes
  • 400 gr Italiaanse wokgroenten
  • 150 gr tomaten
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 el oregano

Instructies
 

  • Schil de zoete aardappelen en snijd ze in blokjes. Kook de aardappelen met de gepelde teentjes in gezouten water of stoom ze gaar in de magnetron*.
  • Verwarm de oven voor op 200˚C en vet een ovenschaal in.
  • Verhit de olijfolie in een grote bakpan en druk de worstjes in stukjes uit het vel. Bak de stukjes worst goudbruin in de pan.
  • Voeg nu de wokgroenten erbij en bak dit nog even mee op hoog vuur. Snijd de tomaten in blokjes, pel de knoflook en hak dit fijn.
  • Doe dit in de pan samen met de tomatenpuree en de gedroogde oregano. Bak nog even mee.
  • Stamp ondertussen de aardappelen met de knoflook fijn en maak de puree aan met de melk en roomboter.
  • Lepel de worst en groenten in een ovenschaal en schep hierop de puree. Bestrooi met de geraspte kaas en zet de schaal in de oven.
  • Bak dit ongeveer 20 minuten in de hete oven tot de bovenkant goudbruin is.