Italiaanse kipschnitzel Piccata. De Piccata is een stukje kipfilet platgeslagen en daarna gebakken. Geserveerd met een heerlijke saus van kappertjes en wijn
Voorbereidingstijd 5 minuten min
Bereidingstijd 15 minuten min
Totale tijd 20 minuten min
Gang Hoofdgerechten, Makkelijke maaltijd
Keuken Italiaans
- 2 kleine kipfilets
- 3 el bloem
- 2 el geraspte Parmezaanse kaas
- 1 tl oregano
- peper en zout
- 3 el olijfolie
- 3 el roomboter
- 3 teentjes knoflook
- 1 glas witte wijn*
- 1 el kappertjes
- 1 citroen
- 1 el gehakte peterselie
Snijd de kipfilets horizontaal doormidden. Leg ze tussen plasticfolie en sla ze plat met een vleeshamer.
Meng de bloem, Parmezaanse kaas, oregano en peper en zout met elkaar op een bord. Wentel de kipfilets door deze bloem.
Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en bak de kipfiletjes ongeveer 2-3 minuten per kant goudbruin en gaar.
Haal ze dan uit de pan en leg ze op een bord (houd ze eventueel warm in een warme oven).
Doe nu de boter in dezelfde pan en fruit hierin de knoflook (niet bruin laten worden!). Schenk nu de wijn (of bouillon) erbij en laat dit op hoog vuur inkoken.
Doe de kappertjes bij de wijn en roer dit door de saus.
Giet de saus over de kipfilets en bestrooi met de gehakte peterselie.
Garneer met wat citroen en rasp er eventueel wat citroen over de kip.