Ga terug
–+ servings
Italiaanse kipschnitzel Piccata. De Piccata is een stukje kipfilet platgeslagen en daarna gebakken. Geserveerd met een heerlijke saus van kappertjes en wijn
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Hoofdgerechten, Makkelijke maaltijd
Keuken Italiaans
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 2 kleine kipfilets
  • 3 el bloem
  • 2 el geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 tl oregano
  • peper en zout
  • 3 el olijfolie
  • 3 el roomboter
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 glas witte wijn*
  • 1 el kappertjes
  • 1 citroen
  • 1 el gehakte peterselie

Instructies
 

  • Snijd de kipfilets horizontaal doormidden. Leg ze tussen plasticfolie en sla ze plat met een vleeshamer.
  • Meng de bloem, Parmezaanse kaas, oregano en peper en zout met elkaar op een bord. Wentel de kipfilets door deze bloem.
  • Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en bak de kipfiletjes ongeveer 2-3 minuten per kant goudbruin en gaar.
  • Haal ze dan uit de pan en leg ze op een bord (houd ze eventueel warm in een warme oven).
  • Doe nu de boter in dezelfde pan en fruit hierin de knoflook (niet bruin laten worden!). Schenk nu de wijn (of bouillon) erbij en laat dit op hoog vuur inkoken.
  • Doe de kappertjes bij de wijn en roer dit door de saus.
  • Giet de saus over de kipfilets en bestrooi met de gehakte peterselie.
  • Garneer met wat citroen en rasp er eventueel wat citroen over de kip.