Ga terug
+ servings
Italiaanse kipschnitzel met bloemkool puttanesca. Ik heb een heerlijk en niet te moeilijk te bereiden gerecht voor jullie met Italiaanse smaken.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Hoofdgerechten
Keuken Italiaans
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 2 kleine kipfilets
  • 50 gr bloem
  • 1 ei, geklutst
  • 60 gr panko*
  • 15 gr Parmezaanse kaas, geraspt
  • 4 el olijfolie

Bloemkool

  • 400 gr bloemkool
  • 4 el olijfolie
  • 2 tenen knoflook
  • 6 ansjovisfilets
  • 200 gr cherrytomaatjes
  • 1 el kappertjes
  • ½ tl chilivlokken
  • 12 zwarte olijven
  • peper en zout
  • 4 takken basilicum

Instructies
 

  • Bloemkool: Verdeel de bloemkool in kleine roosjes en kook dit ongeveer 7 minuten, giet dan af en laat uitlekken.
  • Snijd de knoflook in dunne plakjes. Hak de ansjovis fijn en snijd de grotere tomaatjes doormidden.
  • Bak de bloemkool in een pan met olijfolie tot ze goudbruin en krokant zijn. Voeg dan de tomaatjes, knoflook, ansjovis en chilivlokken toe en bak dit op middelhoog vuur in ongeveer 5 minuten.
  • Voeg de kappertjes en olijven erbij en bak je dit tot de tomaatjes zacht worden.
  • Leg ondertussen de kipfilets tussen twee vellen huishoudfolie en sla met een vleeshamer of zware pan de kipfilets plat.
  • Doe de bloem, geklutst ei en panko in drie aparte borden. Meng wat peper en zout door de bloem en meng de geraspte Parmezaanse kaas door de panko.
  • Wentel de kipfilets eerst door de bloem, dan door het ei en daarna door de panko.
  • Verhit de olijfolie in een grote antiaanbakpan en bak de kipschnitzels goudbruin en gaar in ongeveer 3-4 minuten per kant. Voeg eventueel nog wat olie toe als dit nodig lijkt.
  • Haal de kip uit de pan en leg dit op een bord, bestrooi met wat zout. Schep de bloemkool op de borden en bestrooi met fijngehakte basilicumblaadjes.