Ga terug
+ personen
Italiaanse gehaktballetjes - Polpette della Nonna. Wil je eens lekkere gehaktballetjes maken, probeer dan deze Italiaanse gehaktballetjes - Polpette della Nonna. Heerlijk met pasta of als borrelhap.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 35 minuten
Gang Hoofdgerechten, Makkelijke maaltijd, Pasta's, Tapas/Hapjes/Snacks
Keuken Italiaans
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 500 gr rundergehakt
  • 100 gr salami (pikant)
  • 1 mozzarella
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 5 salieblaadjes
  • 1 el gedroogde oregano
  • 50 gr Parmezaanse kaas, geraspt
  • 1 ei
  • paneermeel
  • peper en zout

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 190˚C. Leg een vel bakpapier op de ovenplaat.
  • Snijd de salami kleine blokjes of hak het fijn in een keukenmachine.
  • Snijd de mozzarella in hele kleine stukjes.
  • Snipper de ui heel fijn en rasp het teentje knoflook. Hak de salieblaadjes fijn.
  • Doe het gehakt, de salami, mozzarella, ui knoflook, kruiden, Parmezaanse kaas, ei en 4 eetlepels paneermeel in een grote kom en kneed tot alles goed gemengd is.
  • Als het mengsel nog te 'nat' lijkt, voeg dan nog wat paneermeel toe.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Draai van het gehakt ongeveer 16 balletjes en leg ze op de ovenplaat.
  • Schuif de ovenplaat in de oven en bak de balletjes goudbruin en gaar in ongeveer 15-20 minuten.