Italiaanse gehaktballetjes - Polpette della Nonna. Wil je eens lekkere gehaktballetjes maken, probeer dan deze Italiaanse gehaktballetjes - Polpette della Nonna. Heerlijk met pasta of als borrelhap.
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Bereidingstijd 20 minuten min
Totale tijd 35 minuten min
Gang Hoofdgerechten, Makkelijke maaltijd, Pasta's, Tapas/Hapjes/Snacks
Keuken Italiaans
- 500 gr rundergehakt
- 100 gr salami (pikant)
- 1 mozzarella
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 5 salieblaadjes
- 1 el gedroogde oregano
- 50 gr Parmezaanse kaas, geraspt
- 1 ei
- paneermeel
- peper en zout
Verwarm de oven voor op 190˚C. Leg een vel bakpapier op de ovenplaat.
Snijd de salami kleine blokjes of hak het fijn in een keukenmachine.
Snijd de mozzarella in hele kleine stukjes.
Snipper de ui heel fijn en rasp het teentje knoflook. Hak de salieblaadjes fijn.
Doe het gehakt, de salami, mozzarella, ui knoflook, kruiden, Parmezaanse kaas, ei en 4 eetlepels paneermeel in een grote kom en kneed tot alles goed gemengd is.
Als het mengsel nog te 'nat' lijkt, voeg dan nog wat paneermeel toe.
Breng op smaak met peper en zout.
Draai van het gehakt ongeveer 16 balletjes en leg ze op de ovenplaat.
Schuif de ovenplaat in de oven en bak de balletjes goudbruin en gaar in ongeveer 15-20 minuten.