Ga terug
–+ servings
Italiaanse boerenkoolsoep met balletjes. Heb je zin in een stevige, verwarmende winterse soep, maak dan deze Italiaanse boerenkoolsoep met balletjes.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Hoofdgerechten, Lunch, Soepen
Keuken Italiaans
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 grote ui
  • 1 teentje knoflook
  • 5 takjes tijm
  • 270 gr Italiaanse worstjes
  • 125 gr magere spekreepjes
  • olijfolie
  • 150 gr boerenkool
  • 1 pot (360 gr) witte bonen
  • 1,5 ltr kippenbouillon
  • 100 ml room
  • peper

Instructies
 

  • Snipper de ui, rasp de knoflook en rits de blaadjes tijm van de stengels.
  • Verwijder het velletjes van de worstjes en draai van het worstenvlees kleine balletjes.
  • Rits de palmkool of boerenkool van de nerf en spoel het schoon in koud water. Hak het blad dan. Giet de pot witte bonen af, spoel het schoon onder koud water in laat uitlekken.
  • Bak in een grote soeppan de spekreepjes, voeg dan de ui, knoflook en tijm toe en bak dit op middelhoog vuur ongeveer 2-3 minuten.
  • Voeg de gehaktballetjes in de pan en bak ze goudbruin. Giet dan de bouillon erbij en breng aan de kook.
  • Doe de palmkool of boerenkool bij de soep. Laat op laag vuur ongeveer 10 minuten zachtjes gaarkoken. Voeg dan de witte bonen erbij en laat nog een minuutje meekoken.
  • Schenk de room erbij en breng op smaak met peper uit de molen.
  • Serveer de soep met een lekker stuk (knoflook)brood.