Ga terug
+ servings
Dit klassieke recept voor Irish koffie is makkelijk te maken met vier ingrediënten in slechts een paar minuten. Altijd zo warm en gezellig! Irish koffie is altijd een leuk en gezellig drankje om te serveren in de winter. Vooral als je een grote ronde drankjes maakt voor een groep. En het is ook nog eens heel eenvoudig om te maken. Zet gewoon je favoriete koffie, meng het met een scheutje Ierse whiskey, voeg de gewenste hoeveelheid zoetstof toe en garneer met een flinke dot slagroom.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 10 minuten
Gang Dranken/Smoothies, Kerst, Nagerechten
Keuken Engels
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 100 ml verse room
  • 2 tl bruine basterdsuiker
  • 60 ml Ierse whisky
  • 250 ml vers gezette hete koffie

Instructies
 

  • Klop de slagroom zonder suiker met een garde of handmixer lobbig (dus niet helemaal stijf)
  • Giet heet water in een hittebestendig glas om de kou eraf te halen. Giet het water eruit.
  • Lepel de basterdsuiker in de glazen en schenk de whiskey erover.
  • Schenk de hete koffie erbij en los de suiker al roerend op.
  • Giet de licht opgeklopte room langzaam over een warme lepel op de koffie, zodanig dat de room op de koffie blijft liggen.
  • Serveer direct en drink terwijl het nog heet is!