Ga terug
+ servings
Irish Coffee cheesecake in een glaasje. Dit is een heel makkelijk toetje wat snel te maken. Een heerlijke afsluiter na een etentje.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 3 uur 15 minuten
Gang Nagerechten
Keuken Engels
Porties 6 personen

Ingrediënten
  

  • 120 gr Café Noir koffiekoekjes
  • 250 ml slagroom
  • 100 gr suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 3 à 4 sticks oploskoffie mokka
  • 25 ml Irish Whiskey
  • 350 gr roomkaas
  • koffieboontjes van chocolade

Instructies
 

  • Verkruimel de biscuits (niet te fijn).
  • Verdeel de koekkruimels over 6 glazen.
  • Klop de slagroom met de suiker, vanille, koffiepoeder en een scheut whiskey stijf.
  • Voeg hierbij de roomkaas en spatel dit erdoor. Proef het mengsel, moet er meer mokka of whiskey bij?
  • Lepel het roomkaasmengsel in de glazen. Zet de glazen minimaal 3 uur in de koelkast om op te stijven.
  • Voor het serveren strooi je wat koffiepoeder en wat koffieboontjes over de cheesecakes.