Irish Coffee cheesecake in een glaasje. Dit is een heel makkelijk toetje wat snel te maken. Een heerlijke afsluiter na een etentje.
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Totale tijd 3 uur uur 15 minuten min
Gang Nagerechten
Keuken Engels
- 120 gr Café Noir koffiekoekjes
- 250 ml slagroom
- 100 gr suiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 3 à 4 sticks oploskoffie mokka
- 25 ml Irish Whiskey
- 350 gr roomkaas
- koffieboontjes van chocolade
Verkruimel de biscuits (niet te fijn).
Verdeel de koekkruimels over 6 glazen.
Klop de slagroom met de suiker, vanille, koffiepoeder en een scheut whiskey stijf.
Voeg hierbij de roomkaas en spatel dit erdoor. Proef het mengsel, moet er meer mokka of whiskey bij?
Lepel het roomkaasmengsel in de glazen. Zet de glazen minimaal 3 uur in de koelkast om op te stijven.
Voor het serveren strooi je wat koffiepoeder en wat koffieboontjes over de cheesecakes.