Ingelegde komkommer met knoflook. Van een simpele komkommer kan je een heerlijk gerecht maken zoals deze ingelegde komkommer. Serveer het bij de bbq.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Totale tijd 1 uur uur 10 minuten min
Gang Barbecue, Bijgerechten, Vegetarisch
Keuken Nederlands
- 1 grote komkommer
- peper en zout
- 2 teentjes knoflook
- 4 el appelciderazijn
- 2 el olijfolie
- 1 el honing
- 1 tl gedroogde munt
Spoel de komkommer schoon onder de koude kraan en dep het droog. Snijd de komkommer doormidden en deze helften in de lengte in dunne stukken.
Verwijder de zaadlijsten en leg de stukken in een bakje. Bestrooi de stukken met zout en een beetje peper.
Snijd de knoflook in dunne plakjes en leg dit op de komkommer.
Meng de azijn, olijfolie, honing en gedroogde munt met elkaar en giet dit over de komkommerstukjes.
Sluit het bakje af en laat minimaal een uur, maar liever nog langer, in de koelkast staan.