Ga terug
–+ servings
Ingelegde komkommer met knoflook. Van een simpele komkommer kan je een heerlijk gerecht maken zoals deze ingelegde komkommer. Serveer het bij de bbq.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 1 uur 10 minuten
Gang Barbecue, Bijgerechten, Vegetarisch
Keuken Nederlands
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 grote komkommer
  • peper en zout
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 el appelciderazijn
  • 2 el olijfolie
  • 1 el honing
  • 1 tl gedroogde munt

Instructies
 

  • Spoel de komkommer schoon onder de koude kraan en dep het droog. Snijd de komkommer doormidden en deze helften in de lengte in dunne stukken.
  • Verwijder de zaadlijsten en leg de stukken in een bakje. Bestrooi de stukken met zout en een beetje peper.
  • Snijd de knoflook in dunne plakjes en leg dit op de komkommer.
  • Meng de azijn, olijfolie, honing en gedroogde munt met elkaar en giet dit over de komkommerstukjes.
  • Sluit het bakje af en laat minimaal een uur, maar liever nog langer, in de koelkast staan.