Ga terug
–+ servings
Indonesische tomatensalade. Lalab tomat is een heerlijke manier om tomaten te serveren bij Aziatisch gerecht of Indonesische rijsttafel.
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Bijgerechten, Salades
Keuken Indonesisch
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 4 grote tomaten
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 tl sambal oelek
  • 2 el ketjap manis
  • 1 el limoensap
  • 1 tl olie*

Instructies
 

  • Breng een pannetje met water aan de kook.
  • Snijd kruisjes onder in de tomaten en dompel de tomaten in het kokendhete water.
  • Schep ze eruit en laat ze schrikken in ijskoud water.
  • Nu kan je de velletjes heel makkelijk verwijderen van de tomaten.
  • Snijd ze in mooie plakken en schik de plakken op een bord of schaal.
  • Pers of rasp de knoflook en doe dit in een kommetje. Meng de sambal, ketjap, limoensap en olie met de knoflook.
  • Lepel de dressing over de plakken tomaat.