Indonesische tomatensalade. Lalab tomat is een heerlijke manier om tomaten te serveren bij Aziatisch gerecht of Indonesische rijsttafel.
Bereidingstijd 5 minuten min
Totale tijd 20 minuten min
Gang Bijgerechten, Salades
Keuken Indonesisch
- 4 grote tomaten
- 2 teentjes knoflook
- 1 tl sambal oelek
- 2 el ketjap manis
- 1 el limoensap
- 1 tl olie*
Breng een pannetje met water aan de kook.
Snijd kruisjes onder in de tomaten en dompel de tomaten in het kokendhete water.
Schep ze eruit en laat ze schrikken in ijskoud water.
Nu kan je de velletjes heel makkelijk verwijderen van de tomaten.
Snijd ze in mooie plakken en schik de plakken op een bord of schaal.
Pers of rasp de knoflook en doe dit in een kommetje. Meng de sambal, ketjap, limoensap en olie met de knoflook.
Lepel de dressing over de plakken tomaat.