Indonesische geroosterde kip. Gekarameliseerde ketjap met de rest van de marinade voegt een ongeëvenaarde smaak toe aan deze gekruide geroosterde kip.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 1 uur uur 10 minuten min
Totale tijd 1 uur uur 20 minuten min
Gang Hoofdgerechten
Keuken Indonesisch
- 3 tenen knoflook
- 3 cm gember
- 1 kipbouillonblokje
- 1 tl zwarte peper
- 1 el kerriepoeder
- 4 el ketjap manis
- 1-2 tl sambal
- 1 grote kip
Erbij
- 2 lente-uien
- 4 takken koriander
Rasp de knoflook en gember fijn. Verkruimel het bouillonblokjes fijn in een kommetje.
Meng de knoflook, gember, zwarte peper, kerriepoeder, ketjap en sambal met het verkruimelde bouillonblokje.
Smeer de hele kip hiermee in en laat minimaal afgedekt een paar uur marineren in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 170°C. Leg de in een ovenschaal en rooster de kip in ongeveer 60-70 minuten goudbruin en gaar.
Steek een satéprikker in het dikste deel van de kippenbout om te checken of deze gaar is. Als er wit vocht uitkomt, dan is de kip gaar.
Haal deze uit de oven en laat 10 minuten rusten voordat je de kip in stukken snijdt.