Ga terug
+ servings
Indonesische geroosterde kip. Gekarameliseerde ketjap met de rest van de marinade voegt een ongeëvenaarde smaak toe aan deze gekruide geroosterde kip.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 1 uur 10 minuten
Totale tijd 1 uur 20 minuten
Gang Hoofdgerechten
Keuken Indonesisch
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 3 tenen knoflook
  • 3 cm gember
  • 1 kipbouillonblokje
  • 1 tl zwarte peper
  • 1 el kerriepoeder
  • 4 el ketjap manis
  • 1-2 tl sambal
  • 1 grote kip

Erbij

  • 2 lente-uien
  • 4 takken koriander

Instructies
 

  • Rasp de knoflook en gember fijn. Verkruimel het bouillonblokjes fijn in een kommetje.
  • Meng de knoflook, gember, zwarte peper, kerriepoeder, ketjap en sambal met het verkruimelde bouillonblokje.
  • Smeer de hele kip hiermee in en laat minimaal afgedekt een paar uur marineren in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 170°C. Leg de in een ovenschaal en rooster de kip in ongeveer 60-70 minuten goudbruin en gaar.
  • Steek een satéprikker in het dikste deel van de kippenbout om te checken of deze gaar is. Als er wit vocht uitkomt, dan is de kip gaar.
  • Haal deze uit de oven en laat 10 minuten rusten voordat je de kip in stukken snijdt.