Ga terug
+ servings
Indiase peper kip. Pepper chicken oftewel Indiase peper kip is een Zuid Indiaas kiprecept. Een geurig en pittig kipgerecht, hartverwarmend op een koude dag.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Hoofdgerechten
Keuken Indiaas
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 600 gr kipdijfilets
  • 1 tl geraspte gember
  • ¼ tl kurkuma
  • zout

Masala

  • 2 uien
  • 2 tomaten
  • 2 tl peperkorrels
  • 2 el kokosolie
  • 2 takjes kerrieblaadjes
  • ½ tl geraspte gember
  • ¼ tl chilivlokken
  • 2 tl garam masala*
  • ½ tl komijnpoeder
  • ½ tl kardemompoeder
  • 1 kaneelstokje
  • 3 takken koriander

Instructies
 

  • Snijd de kipdijfilets in stukken en leg dit in een kom. Meng de gember en kurkuma erdoor en marineer het een half uur.
  • Snipper de uien en snijd de tomaten in kleine blokjes. Hak of vijzel de peperkorrels grof.
  • Verhit de olie in een grote bak- of hapjespan en doe de kerrieblaadjes hierin. Dit zal gaan spetteren, voeg dan gelijk de gesnipperde uien toe en bak dit in de olie tot ze lichtbruin zijn.
  • Voeg nu de peper, gember, chilivlokken, garam masala, komijnpoeder en kaneelstokje toe en bak dit even mee met de ui. Dan gaan de tomaten erbij en bak je dit in een paar minuten.
  • Doe nu de rauwe kipstukken erbij en meng dit goed door elkaar. Zet het vuur middelhoog en leg een deksel op de pan. Laat dit ongeveer 15 minuten pruttelen tot de kip gaar is.
  • Serveer het gerecht met korianderblaadjes en gekookte witte rijst.